Menü
Fejezd ki szimpátiádat!

Ha úgy gondolod, hasznos amit csinálunk, tedd ki az alábbiak közül valamelyik táblát az oldaladra:

Fő-főszerkesztő blogja: DailyDoseOfGreenTea.GP


Oldalak, amelyek segítségedre lehetnek


Ez a menüpont folyamatosan bővül!!!

Megvallom őszintén eléggé vaciláltam, hogy megírjam-e ezt a cikket, ugyanis ennek rendkívül sok hátulütője is van. Az oldalakon amit ajánlok, nem csak kizárólag jó designok, meg elemek, meg stb. vannak, én is rengeteget válogatok mielőtt használnám bármelyiket is, és sokszor magam kombinálok össze valamiket több elemből. De úgy döntöttem, hogy megérdemlitek, hogy tudjatok erről a néhány oldalról.

1. Abduzeedo
Az Abduzeedo egy hatalmas design-közösség, talán egyik legnagyobb. Több száz leírás és egész erdőnyi inspiráció található itt. Ha van olyan közöttetek, aki figyeli az oldalt (mint a főbarom a style-guidetól) láthatta, hogy van többféle folytatásos rovatjuk, így például a DailyInspiration, aminek keretében minden nap készítenek egy összeállítást az őket megihlető designokból. Van még a TuesdayTotalTextures ami keddenként jelenik meg, mint ahogy a neve is mutatja, és textúrákból kaptok összeállításokat, amik nagyon hasznosak a designokhoz.

2. Designmodo
Az abduzeedohoz hasonló, picit kissebb közösség, de legalább ugyanolyan jó. Rengeteg inspiráció és jópár tutorial is található itt, nem is tudom hogy mit mondok én itt tovább, lessetek be!

3. Colourlovers
Nos, amikor azt mondtam, hogy vannak hátulütői a dolognak, főképp erre az oldalra gondoltam. Itt vannak baromi jó színösszeállítások, de vannak nagyon gagyik , sőt borzalmasak is. Azért mégiscsak megosztom veletek, mert néha nekem is jól jönnek ezek a készenkapott kis paletták.

4.PSD.tutsplus
Egy szuperjó leírásokkal telitömködött oldal. Nagyon sokat lehet belőle tanulni, és olyan híres és nagy designerek az oktatók, mint az amúgy magyar származású Martin Perhiniak és társaik.

5. Brusheezy
Egy hatalmas brush-tárház és kincsesláda :) No comment.

6.SXC stock
Garantáltan a legjobb ingyenes stock oldal. Én rengeteget használom, és még soha nem volt olyan bajom, hogy nem minőségi volt a kép amit kaptam. Le az összes kalapokkal.

De most rámkiabálhattok, ezegyszer szó nélkül hagyom: Igen-igen, ez mind szép és jó, de ha nekünk az angoltudásunk a béka popója alatt van, akkor mihez kezdünk? Nos hát, először is ideje lenne megtanulni perfektül angolul, mert most már annélkül nem élsz meg, másrészt meg jogos a felháborodás, mert rádöbbentem, hogy viszont én egy magyar oldalt sem ajánlottam nektek. Ami amúgy azért lesz nehéz, mert én nem igazán nézek magyar design-inspirációs, tutorialos oldalakat. Régebb még néha be-benéztem Jadeit meg Linda oldalára, de ők is kezdenek elmenni a giccs fele. Pedig régebb azért jobbak voltak. Szomorú....

7. Dafont
Arra az esetre, ha nem ismernétek, bár ezt kétlem, de voálá. :) egy betűtípusokkal dugig feltöltött oldal. Csemegézzetek belőle nyugodt szívvel, nyugodt lélekkel. És amire még jó ez az oldal,  ha van egy képetek, amin van egy betűtípus, de nem tudjátok beazonosítani, feltölthetitek a fórumba, és ott mások segítenek.

8.PixelsDaily
Nem egy designernek fog felcsillanni a szemecskéje ezen az oldalon böngészve, hiszen ez egy kész kincsesbányája a design elemeknek, amelyekkel feldobhatod a designod :)

9. Dribbble
A Dribbble egy speciel designereknek gyártott szájt, olyasmi, mint az instagram, csak ide az emberek a kreálmányaikat töltik fel. Remekül lehet csemegézni innen is :)
 


Utóirat: Asszem ezért az illusztrációért kicsinálna a földrajztanárom.